Site icon NewsIT

Πώς η ΗΠΑ και η Ιαπωνία έσωσαν τις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών

20.08.2024 | 11:18
Πώς η ΗΠΑ και η Ιαπωνία έσωσαν τις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών σημείωσαν μικρή αύξηση τον Ιούλιο του 2024, καθώς οι ισχυρές αποστολές προς τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία αντιστάθμισαν την περαιτέρω μείωση της ζήτησης για premium και πολυτελή ρολόγια στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές ρολογιών αυξήθηκαν κατά 1,6% σε αξία φθάνοντας 2,2 δισ. ελβετικά φράγκα (2,6 δισ. δολάρια) τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20.8.2024) η Ομοσπονδία της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών.

Οι αυξήσεις προήλθαν από ένα «άλμα» 11% στις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά, και ένα «κύμα» 26% στην Ιαπωνία, η οποία ξεπέρασε την Κίνα ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για ελβετικά ρολόγια, σύμφωνα με δημοσίευση του Bloomberg.

Τα κέρδη αντισταθμίστηκαν από τη συνεχιζόμενη μείωση των εξαγωγών προς την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, οι οποίες μειώθηκαν κατά 33% και 19% αντίστοιχα, καθώς η πτώση της αξίας των ακινήτων συνεχίζει να ταράζει το καταναλωτικό κλίμα.

Οι τελευταίοι αριθμοί δείχνουν την εκπληκτική ανθεκτικότητα της αμερικανικής αγοράς, η οποία ξεπέρασε την Κίνα ως ο κορυφαίος προορισμός εξαγωγών για τα ελβετικά ρολόγια το 2021, καθώς και τη συνεχιζόμενη ισχύ της Ιαπωνίας ως κόμβου αγορών ρολογιών στην Ασία λόγω του αδύναμου νομίσματός της.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version