Site icon NewsIT

Ρωσία: Οι αγορές δεν αποκλείουν μείωση της προσφοράς πετρελαίου λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

02.10.2024 | 19:43
Ρωσία: Οι αγορές δεν αποκλείουν μείωση της προσφοράς πετρελαίου λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Sanctions on Russian crude oil and gas banSanctions on Russian crude oil and gas ban, oil fields with Russian flag in the background

Έχουν αυξηθεί οι τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις (2.10.2024) του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, ενώ οι αγορές δεν αποκλείουν την μείωση προσφοράς λόγω της σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή.

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις μετά τη συνάντηση των κορυφαίων υπουργών των χωρών του ΟΠΕΚ+ , οι οποίοι αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου που προβλέπει να αρχίσει η αύξηση της παραγωγής από τον Δεκέμβριο, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επανέλαβε ότι στη διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου έχει ήδη συνυπολογιστεί η κρίση στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές πετρελαίου έπεσαν κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από το 2021, αλλά έκτοτε έχουν ξεπεράσει τα 75 δολάρια, λόγω των ανησυχιών ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ θα μπορούσε να διαταράξει την παραγωγή από την περιοχή.

«Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είχε ήδη εν μέρει συνυπολογιστεί στην τιμή» είπε ο Νόβακ. «Οι αγορές αντιδρούν, πρώτες από όλους, στο γεγονός ότι η προσφορά μπορεί να μειωθεί ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης ή μιας στρατιωτικής δράσης» προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version