Site icon NewsIT

Στα σκαριά επενδυτική κοινοπραξία BNP Paribas – Axa για διαχείριση 1,4 τρισ. ευρώ

04.07.2024 | 15:27
Στα σκαριά επενδυτική κοινοπραξία BNP Paribas – Axa για διαχείριση 1,4 τρισ. ευρώ

Milan, Italy - July 29, 2018: BNP Paribas bank signboard on the Diamond Tower (Italian Torre Diamante or colloquially Diamantone), a high-rise building in Milan business district

Η Axa εξετάζει το ενδεχόμενο συνδυασμού με τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων της BNP Paribas, μια κοινοπραξία που θα έχει συνολικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους περίπου 1,4 τρισ. ευρώ (1,5 τρισ. δολαρίων).

Οι συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ της Axa Investment Managers και της BNP Paribas Asset Management, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες με βάση το AUM.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν είναι βέβαιο ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε συναλλαγή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οποιαδήποτε συμφωνία θα αποτελούσε ένα σπάνιο παράδειγμα ασφαλιστικής εταιρείας και τράπεζας που συνδυάζουν τους διαχειριστές περιουσιακών τους στοιχείων.

Η Axa έχει επίσης αξιολογήσει το ενδεχόμενο συνδυασμού της επιχείρησης με τους βραχίονες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων άλλων γαλλικών ανταγωνιστών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι μετοχές της BNP Paribas και της Axa σημείωναν άνοδο άνω του 2% στο Παρίσι. Εκπρόσωποι της Axa και της BNP Paribas αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version