Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Το Πεκίνο δηλώνει την αντίθεσή του στις αυξήσεις δασμών εισαγωγής κινέζικων προϊόντων από τις ΗΠΑ

Το Πεκίνο δηλώνει την αντίθεσή του στις αυξήσεις δασμών εισαγωγής κινέζικων προϊόντων από τις ΗΠΑ
Φωτογραφία: iStock

Ουσιαστικά αντίθετη με την αύξηση των δασμών εισαγωγής σε προϊόντα της, δηλώνει Κίνα, μετά και τις τελευταίες τροποποιήσεις του Άρθρου 301 από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου στο Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο της Εκπροσώπου Εμπορίου των ΗΠΑ, Κάθριν Τάι, ανακοίνωσε τις τελικές τροποποιήσεις αναφορικά με τη θεσμική αξιολόγηση των ενεργειών επιβολής δασμών κατά της Κίνας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 301 του νόμου περί εμπορίου των ΗΠΑ.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες με την αμερικανική πλευρά, αναφορικά με την επιβολή δασμών από το Άρθρο 301 τόνισε ένας εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) έχει ήδη αποφανθεί ότι οι δασμοί που επιβάλλονται από την εφαρμογή του παραπάνω άρθρου παραβιάζουν τους κανόνες του ΠΟΕ.

Ωστόσο, αντί να υλοποιεί διορθωτικές κινήσεις, η αμερικανική πλευρά αυξάνει περαιτέρω τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, προσθέτοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, παρατήρησε ο ίδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις