Τρίτη, 20 Αυγ.
29oC Αθήνα

Τουρκία: Οι τράπεζες πούλησαν δολάρια για να ενισχύσουν τη λίρα ενόψει των αποφασεων της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια

Τουρκία: Οι τράπεζες πούλησαν δολάρια για να ενισχύσουν τη λίρα ενόψει των αποφασεων της Κεντρικής  Τράπεζας για τα επιτόκια

Οι τούρκικες τράπεζες πούλησαν δολάρια για να στηρίξουν τη λίρα, καθώς η σταδιακή πτώση του νομίσματος συνεχίστηκε πριν από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, οι τούρκικες τράπεζες πούλησαν πάνω από 500 εκατ. δολάρια σήμερα (19.8.2024) για να καλύψουν την τοπική ζήτηση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Η λίρα υποχωρεί για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών της από τις 21 Ιουνίου. Το νόμισμα υποχώρησε 0,2%, διαπραγματευόμενο στα 33,7495 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 5:57 μ.μ. στην Κωνσταντινούπολη.

Η κίνηση έρχεται πριν από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια αύριο (20.8.2024). Η νομισματική αρχή αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο πολιτικής της στο 50%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων.

Η κεντρική τράπεζα αξιοποίησε το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τουρκικά περιουσιακά στοιχεία για να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αστάθειας της παγκόσμιας αγοράς στις αρχές Αυγούστου, η ζήτηση για ξένο συνάλλαγμα αυξήθηκε και πάλι.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις