Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Βρετανία: Αγωγή ύψους 1,3 δισ. δολαρίων κατά της Amazon για κατάχρηση δεδομένων λιανεμπόρων

Βρετανία: Αγωγή ύψους 1,3 δισ. δολαρίων κατά της Amazon για κατάχρηση δεδομένων λιανεμπόρων

Βρίσκεται αντιμέτωπη με συλλογική αγωγή ύψους 1 δισ. λιρών (1,3 δισ. δολαρίων), η Amazon από Βρετανούς λιανεμπόρους, που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία έκανε κατάχρηση των δεδομένων τους για να αυξήσει το δικό της μερίδιο αγοράς και τα κέρδη της.

Ειδικότερα, η British Independent Retailers Association (BIRA), ένας οργανισμός-ομπρέλα που ομαδοποιεί πολυάριθμους μικροπωλητές, επρόκειτο να καταθέσει την αγωγή εκ μέρους περίπου 35.000 λιανεμπόρων στο Competition Appeal Tribunal (CAT) στο Λονδίνο σήμερα (6.6.2024), σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η μήνυση υποστηρίζει ότι η Amazon χρησιμοποίησε μη δημόσια δεδομένα που παρείχαν οι λιανοπωλητές που πωλούσαν αγαθά στο Marketplace της Amazon, για να προσφέρει φθηνότερα ανταγωνιστικά προϊόντα προς πώληση απευθείας στους καταναλωτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BIRA, Andrew Goodacre, δήλωσε ότι οι μικροί λιανοπωλητές δεν είχαν άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιούν την Amazon, δεδομένης της εμβέλειάς της, αλλά ότι η υπόθεση είχε ως στόχο να σταματήσει να τους βγάζει εκτός λειτουργίας.

«Η κατάθεση της αγωγής σήμερα είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της αποζημίωσης των λιανοπωλητών για όσα έχει κάνει η Amazon», ανέφερε ο Goodacre σε δήλωσή του.

Παράλληλα, η Amazon δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού, σύμφωνα με το Reuters.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις