Διεθνή

Βρετανία: Έρχεται τσουνάμι με αύξηση φόρων κατά 40 δισ. στερλίνες

Η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρέιτσελ Ριβς ανακοίνωσε σήμερα «αύξηση των φόρων κατά 40 δισ. στερλίνες» (48 δισ. ευρώ) κατά την παρουσίαση του πρώτου προϋπολογισμού της νέας κυβέρνησης των Εργατικών, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε μια «τρύπα» στα δημόσια οικονομικά που κληρονομήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Μεταξύ αυτών των αυξήσεων των φόρων, η ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας, Ριβς, ανακοίνωσε κυρίως αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, το ποσοστό των οποίων αυξηθεί στο 15% ενώ το ελάχιστο όριο από το οποίο αρχίζει να καταβάλλεται η εισφορά θα μειωθεί, κάτι που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει επιπλέον έσοδα 25 δισ. στερλινών ετησίως μέχρι το τέλος της νομοθετικής περιόδου, όπως διευκρίνισε. Προβλέπεται επίσης αύξηση των φόρων κεφαλαιουχικών κερδών με τον μεγαλύτερο συντελεστή να φθάνει το 24%, αλλά διαβεβαιώνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο «θα έχει πάντοτε τον πιο χαμηλό φόρο κεφαλαιουχικών κερδών από όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7)».

«Ο μοναδικός τρόπος να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο και να αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη είναι επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις», είπε η Ριβς, προσθέτοντας πως η χώρα πρέπει να «αποκαταστήσει την οικονομική σταθερότητα και να γυρίσει σελίδα έπειτα από 14 χρόνια» κυβερνήσεων των Συντηρητικών.

Η Ριβς ανακοίνωσε εξάλλου πως ο δημόσιος οργανισμός δημοσιονομικών προβλέψεων OBR βελτίωσε τις προβλέψεις του για ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, προβλέποντας αύξηση 1,1% του ΑΕΠ φέτος (έναντι 0.8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη) και αύξηση 2% το επόμενο έτος (έναντι 1,9% προηγουμένως).

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΕ συμφωνεί να παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με την Ουγγαρία να υποχωρεί
Το ρωσικό φυσικό αέριο σταμάτησε να ρέει στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας αυτόν τον μήνα, αφού μια μακροπρόθεσμη σύμβαση διαμετακόμισης έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και το Κίεβο έκλεισε μια διαδρομή που λειτουργεί εδώ και πέντε δεκαετίες
Η ΕΕ συμφωνεί να παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με την Ουγγαρία να υποχωρεί