Πέμπτη, 15 Αυγ.
37oC Αθήνα

Βρετανία: Η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται – Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%

Βρετανία: Η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται – Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%

Η οικονομία της Βρετανίας παραμένει σε πορεία ανάκαμψης και διατήρησε περίπου τον ρυθμό ανάπτυξής της την άνοιξη. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,6% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (15.8.2024) η στατιστική υπηρεσία ONS στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, οι εμπειρογνώμονες που ερωτήθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέμεναν αυτό το ποσοστό ανάπτυξης της Βρετανίας. Στις αρχές του έτους, η ανάπτυξη της οικονομίας είχε διαμορφωθεί ακόμη και στο 0,7%, σύμφωνα με δημοσίευση της Handelsblatt.

Τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, η οικονομία της Βρετανίας είχε συρρικνωθεί δύο φορές διαδοχικά. Με τη διαδικασία οικονομικής ανάκαμψης κατά το 2024, η οικονομική παραγωγή είναι πλέον κατά 2,3% υψηλότερη από ό,τι στο τέλος του 2019.

Μεταξύ των μεγάλων βιομηχανικών χωρών, ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο υστερεί κατά πολύ σε αυτόν τον αγώνα για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Μόνο η Γερμανία, της οποίας η οικονομία δεν έχει ακόμη ξεφύγει από την ύφεση, σημείωσε βραδύτερη πρόοδο.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις