Δευτέρα, 19 Αυγ.
33oC Αθήνα

Νέα διευκρίνιση Σταθάκη για το χρέος

Νέα διευκρίνιση Σταθάκη για το χρέος

Διευκρινήσεις σε έντονο ύφος έκανε ο Γιώργος Σταθάκης για την δήλωση που φέρεται να έκανε για το θέμα του χρέους σε εκδήλωση του Economist στο Βερολίνο.

Ταραχή προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη στο Βερολίνο για βιώσιμο χρέος ως το 2022. Τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ο οποίος με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρει ότι: «Αναφορικά με τα παραπλανητικά δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος», τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης δήλωσε από το Βερολίνο:

«Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα.»

Η τελευταία δήλωση του κυρίου Σταθάκη κάνει αναφορά στο μακροχρόνιο χρέος. Ο υπουργός στο Βερολίνο είπε πράγματι ότι θα πρέπει να συζητήσουμε για το χρέος μετά το 2022. Όμως στη δήλωσή του που διένειμε το γραφείο Τύπου, δεν κάνει καμία αναφορά στο χρέος ως το 2022, ούτε διαψεύδει αν το χαρακτήρισε βιώσιμο.

Και τα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και το newsit.gr, στήριξαν την αναφορά σε αλλαγή θέσεων της κυβέρνησης σε αυτό ακριβώς το σημείο της δήλωσης, ότι δηλαδή το χρέος είναι βιώσιμο ως το 2022.

Και η διάσταση αυτή, για όποιον κατοικεί σε αυτή τη χώρα, είναι καινούρια και αποτελεί μία νέα προσέγγιση στο θέμα του χρέους από μέλος της κυβέρνησης, μία προσέγγιση που για όποιον γνωρίζει ελληνικά, συνιστά ανατροπή της θέσης της κυβέρνησης για το χρέος, αφού ποτέ δεν είχε γίνει ο χρονικός διαχωρισμός για το χρέος πριν από το 2022 και το χρέος μετά το 2022.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε