Τρίτη, 1 Οκτ.
20oC Αθήνα

Διευθυντής Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βερολίνου: Στοιχηματίζω ότι θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Διευθυντής Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βερολίνου: Στοιχηματίζω ότι θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γίνει μόνον όταν ο Τσίπρας σταματήσει να εγείρει δημόσια κάθε βδομάδα νέες αξιώσεις και μόλις σταματήσει να λέγεται ότι πρέπει να γίνει διαγραφή, επειδή οι Γερμανοί ήταν ναζί, δηλώνει ο Εκαρντ Στράτενσουλτε, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του Βερολίνου.

«Στοιχηματίζω ότι θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος στην Ε.Ε.. Την κρίση θα τη λύσουμε μαζί. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους. Παρατηρώ στη γερμανική πολιτική σκηνή την ανάλογη βούληση» δηλώνει ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του Βερολίνου Εκαρντ Στράτενσουλτε στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ και προσθέτει ότι αυτό «θα γίνει ευκολότερο αν δεν προσβάλουμε συνεχώς ο ένας τον άλλον».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει από που αντλεί την σιγουριά του για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γερμανός καθηγητής και ποιές προϋποθέσεις βάζει.
Η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη γεωπολιτική της θέση. Την κρίση δεν θα την λύσει μόνη της, αλλά θα τη λύσουμε μαζί. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους. Μπορεί να περάσει λίγος χρόνος, αλλά στο τέλος θα καταλήξουμε σε μια λύση. Και αυτό θα είναι ευκολότερο, αν δεν προσβάλουμε ο ένας τον άλλον συνεχώς.
Αν και ακούγεται κυνικό, πιστεύω ότι το θετικό στοιχείο της προσφυγική κρίσης είναι ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Σας χρειαζόμαστε και μας χρειάζεσθε. Τόσο απλό και τόσο σύνθετο ταυτόχρονα είναι να κάνουμε μια νέα αρχή. Αυτό που παρατηρώ πάντως στη γερμανική πολιτική είναι η διάθεση να ξεκινήσουμε από την αρχή και τις σχέσεις μας, ώστε να βγούμε από αυτή τη φάση της αντιπαράθεσης. Και μόλις ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα θα γίνει και η αναδιάρθρωση του χρέους.
Στοιχηματίζω ότι θα γίνει. Αλλά μόνον όταν ο Τσίπρας σταματήσει να εγείρει δημόσια κάθε βδομάδα νέες αξιώσεις και μόλις σταματήσει να λέγεται ότι πρέπει να γίνει διαγραφή, επειδή οι Γερμανοί ήταν ναζί. Οσο λέγονται αυτά δεν βοηθούν. Μετά φυσικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί την κρίση και θα γίνει η αναδιάρθρωση χρέους. Παρατηρώ στη γερμανική πολιτική σκηνή την ανάλογη βούληση”.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε