Κυριακή, 4 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ντάισλεμπλουμ: Τελειώστε την αξιολόγηση και συζητάμε για το χρέος

Ντάισλεμπλουμ: Τελειώστε την αξιολόγηση και συζητάμε για το χρέος

Το Eurogroup είναι έτοιμο να δουλέψει από κοινού με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, στη βάση των κοινών κανόνων και συμφωνιών και να την υποστηρίξει, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Φτάνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε για το θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους και είπε: «Έχουμε κάνει πολλά για να το ελαφρύνουμε. Θα επιστρέψουμε στο θέμα της βιωσιμότητας, μετά το τέλος της πέμπτης αξιολόγησης».

Οι δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έρχονται λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Συμβουλίου όπου θα εξεταστεί και το θέμα της Ελλάδας.

Την Αθήνα θα εκπροσωπήσει για τελευταία φορά ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος είχε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Δραγασάκη, τον προοριζόμενο για υπερ-υπουργό Οικονομικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης τόνισε στον κ. Χαρδούβελη πως όποια συζήτηση γίνει στο Eurogroup δεν θα είναι επί της ουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε