Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Δημόσιο: Έρχονται νέες μειώσεις μισθών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κι όμως ενώ κανείς δεν το συζητά αυτή τη στιγμή οι μειώσεις έχουν αποφασιστεί και απλά περιμένουν… στη γωνία χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Δεν είναι όπως φαίνεται μονάχα η μη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου που απασχολεί τους δανειστές και δεν αρκούν τα 440 εκατομμύρια ευρώ των περικοπών που σε αυτή τη φάση θα βρεθούν από τις αμυντικές δαπάνες.
Απλά δεν εντάσσεται το θέμα των περικοπών του Δημοσίου σε αυτή τη φάση της αξιολόγησης. Οι νέες περικοπές που θα έχουν να κάνουν με την τσέπη των υπαλλήλων του δημοσίου περιμένουν στη… γωνία και μάλιστα έρχονται από Σεπτέμβριο.
Για την ακρίβεια οι δανειστές θέτουν δύο ζητήματα που αφορούν στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.
Το ένα έχει να κάνει με τους υπαλλήλους που δικαιούνται και λαμβάνουν υπερωρίες και οδοιπορικά, και εδώ οι δανειστές απαιτούν γενναίες μειώσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ το δεύτερο αφορά στα ειδικά μισθολόγια.
Και σε ό,τι αφορά στα ειδικά μισθολόγια οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που υπάγονται σε αυτά θα πρέπει να περιμένουν περικοπές καθώς ουσιαστικά έχει προσυμφωνηθεί εξομοίωση των ειδικών μισθολογίων, ωστόσο τα ακριβή ποσά και οι μειώσεις θα αποτελέσουν μέρος της επόμενης διαπραγμάτευσης που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε