Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

ΔΝΤ: Υψηλά μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας!

ΔΝΤ: Υψηλά μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας!

Στη θέση του πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και πρέπει οι Ευρωπαίοι να προχωρήσουν σε ελάφρυνση επιμένει το ΔΝΤ, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Το Ταμείο χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος “υψηλά μη βιώσιμο” και καλεί τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνσή του.

“Το ΔΝΤ ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση χρέους το οποίο θεωρεί πως παραμένει υψηλά μη βιώσιμο”, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο υπόμνημα του Financial and Economic Policies (MFEP).

“Παρά τη γενναία επίσημη χρηματοδότηση και τα περαιτέρω μεταρρυθμιστικά σχέδια η δυναμική του χρέους προβλέπεται υψηλά μη βιώσιμη. Για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες, απαιτείται αποφασιστική παρέμβαση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για περαιτέρω αποφασιστική ελάφρυνση του χρέους του επίσημου τομέα”, αναφέρει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το Ταμείο προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 0,5% φέτος, πλεόνασμα 0,25% το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2018.

Η αποκάλυψη του Reuters έρχεται λίγο αφού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ανάψει και πάλι “κόκκινο” σε κάθε ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους. “Μέχρι στιγμής, και βασιζόμενος στην τρέχουσα ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, δεν “βλέπω” κάποια ανάγκη να υπάρξει αναδιάρθρωσή του. Πραγματικά δεν βλέπω την παραμικρή ανάγκη”, είπε ο Σόιμπλε στο Reuters.

Και έστειλε μήνυμα πως οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να εκβιαστούν. “Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε οποιονδήποτε να μας εκβιάσει. Εμείς τηρούμε τη συμφωνία και το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι άλλοι”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε