Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. ευρώ – Πόσα απομένουν ακόμα

Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. ευρώ – Πόσα απομένουν ακόμα

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό από κοινοτικές πηγές, πως η συνεδρίαση του Euroworking Group κατέληξε στην απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

Τα χρήματα θα φτάσουν στην Ελλάδα μετά από έγκριση που θα δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF εντός του Απριλίου, ενώ τον επόμενο μήνα θα συνεδριάσει και το Δ.Σ. του ΔΝΤ για την εκταμίευση δύο δόσεων που μας χρωστούν, συνολικού ύψους 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Η διαδικασία αυτή ήταν τυπική μιας και το Eurogroup είχε ήδη εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως η τρόικα στην Ελλάδα έχει καταλήξει με την απόφαση που έλαβε στις 16 Απριλίου πως η Ελλάδα πληροί τις προαπαιτούμενες δράσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι απομένουν άλλες δύο δόσεις, 2 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά και οι οποίες θα αποφασιστεί η μοίρα τους στα μέσα του καλοκαιριού και οι οποίες προϋποθέτουν δύο νέα προαπαιτούμενα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε τρεις δόσεις θα δοθούν στην Ελλάδα τα 8,3 δισ. ευρώ – Η πρώτη “φουρνιά” μετά το Πάσχα – Ρεν: Δε θέλω να κάνω Χριστούγεννα στην Αθήνα

Ρυθμίσεις δανείων: Πώς να μειώσετε τη δόση σας ακόμη και 70% – Τι προτείνουν οι τράπεζες

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και ομαδικές απολύσεις για την εκταμίευση της δόσης

Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα – Τι αποφάσισαν τρόικα και EuroWorking Group – Σε… πόσες δόσεις θα πάρουμε την δόση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε