Οικονομία

Εικόνα σταθεροποίησης στο Χρηματιστήριο

Ανάσχεση των έντονων πτωτικών τάσεων των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων σημειώθηκε σήμερα στο χρηματιστήριο.

Η αγορά παρουσίασε εικόνα σταθεροποίησης, μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 6,11%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.226,45 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,02%.

Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 14 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.237,04 μονάδες (+0,88%) και κατώτερη τιμή στις 1.222,89 μονάδες (-0,27%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 106,33 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,63%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της MIG (+3,75%), της Εθνικής (+2,29%), της ΜΕΤΚΑ (+1,65%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,29%), της Alpha Bank (+1,18%), της Coca Cola HBC (+1,02%) και των ΕΛΠΕ(+1,01%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Folli Follie (-3,39%), του ΟΠΑΠ(-1,60%), της Jumbo (-1,58%), της Motor Oil (-1,14%), της Eurobank Properties (-1,11%), του ΟΤΕ (-0,96%) και της Eurobank(-0,79%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+2,60%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,52%), της Υγείας (+1,08%), των Τροφίμων (+1,02%) και των Τραπεζών (+0,77%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου (-3,36%), των Χημικών (-2,41%), των Ταξιδιών (-1,32%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,15%).

Ανοδικά κινήθηκαν 68 μετοχές, 53 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Πήγασος +19,51%, ΣΕΛΟΝΤΑ +19,15%, Αθηνά +18,56%, Pasal +17,86% και Μπουτάρης (κ) +15,94%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΝΕΚ (πο΄96) -17,54%, SATO (κ) -15,76%, Βιοτέρ -14,88%, Forthnet -11,41% και Μοτοδυναμική -10,00%.

Διαβάστε επίσης:
Αποδόσεις εως 309% για τα ελληνικά ομόλογα!

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.
ΗΠΑ: Περισσότερες από 50 χώρες έχουν επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο για την έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων δήλωσε ένας σύμβουλος του Τραμπ
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Κέβιν Χάσετ, αρνείται ότι οι δασμοί του προέδρου Τραμπ είναι ένας έμμεσος τρόπος πίεσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη μείωση των επιτοκίων
The West Front of the U.S. Capitol building is pictured in Washington