Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Εκλογές στη Γαλλία: Ξεπούλημα ευρωπαϊκών μετοχών από τα hedge funds 

Εκλογές στη Γαλλία: Ξεπούλημα ευρωπαϊκών μετοχών από τα hedge funds 

Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου απέρριψαν τις ευρωπαϊκές μετοχές τον Ιούνιο υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων στη Γαλλία μετά τις ευρωεκλογές, αντιστρέφοντας την αγοραστική τάση που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το γραφείο prime brokerage της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πωλήσεις μετοχών καθοδηγήθηκαν τόσο από την εκκαθάριση των θέσεων long όσο και από την προσθήκη θέσεων short σε περίπου ίσες ποσότητες, ανέφερε η Goldman. Οι κινήσεις αυτές ήρθαν καθώς οι ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές ταρακουνήθηκαν από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Γαλλία (σ.σ. 30 Ιουνίου 2024).

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ευρώπη υπέστη τη μεγαλύτερη μείωση των υπερεπενδεδυμένων θέσεων μεταξύ των περιοχών παγκοσμίως. Τα αμοιβαία κεφάλαια μείωσαν τη μεγαλύτερη έκθεση σε χρηματοπιστωτικές μετοχές, ιδίως σε τράπεζες, με τις καθαρές πωλήσεις για τον εν λόγω τομέα να είναι οι μεγαλύτερες από τον Νοέμβριο του 2021.

Το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών ανακόπηκε τον περασμένο μήνα, με τις γαλλικές μετοχές να σημειώνουν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx Europe 600 παρασύρθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις