Site icon NewsIT

Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Κάντε ομαδικές απολύσεις – “Καταργείστε” τις απεργίες!

09.07.2014 | 13:26
Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Κάντε ομαδικές απολύσεις – “Καταργείστε” τις απεργίες!

Μια δήλωση - βόμβα έκανε στο συνέδριο του Economist ο Ρίσι Γκογιαλ ο άνθρωπος που εκπροσωπεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αντί του Πωλ Τόμσεν. Είπε ξεκάθαρα ότι αν δεν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, τότε θα γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Τι εννοούσε; Πολύ απλά ότι πρέπει να γίνουν ομαδικές απολύσεις και να περιοριστεί το δικαίωμα στην απεργία.

«Συμφωνήσαμε να αποφύγουμε επώδυνα μέτρα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμα κινδύνου για τα κόκκινα δάνεια

Ο ίδιος, προειδοποίησε και για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «εάν αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Ο Ρίσι Γκογιάλ  ανέφερε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν καταφέρουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΔΝΤ παραμένει αφοσιωμένο στη συνέχιση του προγράμματος της Ελλάδας και όσα έχει δεσμευτεί». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, αλλά και να προβεί στο άνοιγμα των υπηρεσιών.

Εάν το πρόβλημα των κακών ισολογισμών συνεχιστεί, αυτό θα έχει επίπτωση και στην ανάπτυξη

Σχετικά με τον χρηματοοικονομικό τομέα, ο κ. Γκογιάλ εξέφρασε την ανησυχία του, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται «η ρευστότητα στις τράπεζες για να μπορέσουν να βοήσουν την επιχειρηματικότητα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε μία κατάσταση, κατά την οποία οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν ρευστότητα και υπάρχουν πολλά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται».

Παρότι διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει οξύ πρόβλημα και υπάρχει σταθερότητα, επισημαίνοντας ότι «οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια», έσπευσε να διευκρινίσει πως εάν το πρόβλημα των κακών ισολογισμών συνεχιστεί, αυτό θα έχει επίπτωση και στην ανάπτυξη. «Εάν αντιμετωπιστεί το θέμα των “κόκκινων δανείων”, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλες αλλαγές στη φορολογία εξήγγειλε ο Χαρδούβελης

Θέμα ωρών η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Βουλιάζει το Χρηματιστήριο – Πετάνε τα spreads

Μετράνε γκολ και στο Χρηματιστήριο της Βραζιλίας

Financial Times: Δεν υπήρξαν ποτέ πολλοί άγγελοι επενδυτές στην Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version