Οικονομία

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Αυξημένο ενδιαφέρον και στις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου

Αυξημένο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» καταγράφηκε σήμερα και στις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, όπου άνοιξε στις 10 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ για την Περιφέρεια Κρήτης, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.14 το πρωί. Υποβλήθηκαν 4.468 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 1.308, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την περιφέρεια (28,2 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.550 ευρώ.

Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.16 το πρωί. Υποβλήθηκαν 1.701 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 610, δεσμεύοντας το σύνολο του προϋπολογισμού (13,5 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση διαμορφώνεται στα 22.130 ευρώ.

Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 11.27 πμ. Υποβλήθηκαν 1.903 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 1.211, δεσμεύοντας το σύνολο του προϋπολογισμού (23 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση διαμορφώνεται στα 19.000 ευρώ περίπου.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις 10 πμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.
ΗΠΑ: Περισσότερες από 50 χώρες έχουν επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο για την έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων δήλωσε ένας σύμβουλος του Τραμπ
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Κέβιν Χάσετ, αρνείται ότι οι δασμοί του προέδρου Τραμπ είναι ένας έμμεσος τρόπος πίεσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη μείωση των επιτοκίων
The West Front of the U.S. Capitol building is pictured in Washington