Οικονομία

Έκθεση Κομισιόν: Μόνο οι μειώσεις μισθών ”πέτυχαν” στην Ελλάδα

Η ίδια η Κομισιόν αναγνωρίζει πως οι σαρωτικές μειώσεις μισθών που έγιναν στους Έλληνες είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αιτία που εξηγεί γιατί ανακάμπτει ο δείκτης της ανταγωνιστικότητας για την ελληνική οικονομία.

Στην τριμηνιαία της έκθεση η Κομισιόν διαπιστώνει πως η Ελλάδα γίνεται ολόενα και πιο ανταγωνιστική, σε σύγκριση με τα 27 κράτη της Ε.Ε, αφού τα νούμερα δείχνουν ότι επιστρέψαμε στα επίπεδα του 2001.
Δυστυχώς όμως η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα πάντα με την Κομισιόν, δεν είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται αλλά οφείλεται στις άγριες περικοπές μισθών.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι αμοιβές των εργαζομένων μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 14,5% ενώ οι τιμές των προϊόντων είναι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΕΣ.
Μάλιστα αναφέρεται πως το ύψος των τιμών ήταν στο τέλος του 2012 κατά 11,5 μονάδες υψηλότερο από τα επίπεδα του 2000!

Συνεπώς, συμπεραίνει η Κομισιόν, η πολυδιαφημισμένη μείωση του πληθωρισμού είναι πλασματική και τουλάχιστον δυσανάλογη με την ύφεση που μαστίζει την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα