Ουσιαστικά Γαλλία και Γερμανία δεν θέλουν να φτάσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής και κάπως έτσι μετά το σχέδιο για απεμπλοκή του ΔΝΤ με συμμετοχή χωρίς χρηματοδότηση, έρχεται το γαλλικό σχέδιο που βάζει “ρήτρα ανάπτυξης” έτσι ώστε να μπορέσουν όλες ολι πλευρές να βγουν από το αδιέξοδο.
Ο Μπρούνο Λε Μερ καταφθάνει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο που φέρνει μαζί του προβλέπεται σύνδεση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με το εύρος ρύθμισης του χρέους./ Όσο μικρότερος δηλαδή θα είναι ο ρυθμός ανάπτυξης τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επέκταση της αποπληρωμής των δανείων. Αν δηλαδή η πορεία της οικονομίας δεν είναι καλή τότε η περίοδος χάριτος θα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 15 με 17 χρόνια. Αντίθετα στην περίπτωση που ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μεγάλος αυτόματα η περίοδος χάριτος θα μειώνεται ή θα γίνεται ακόμη και μηδενική.
Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για μια λύση την οποία επιδιώκει η Αθήνα, αλλά για έναν τρόπο απ[εμπλοκής από το αδιέξοδο.
Η Αθήνα θα λάβει ως αντάλλαγμα τη δόση η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 11 δισ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα όλα δείχνουν ότι θα προλάβει και το… τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης. Μαζί με τις παράλληλες κινήσεις για έξοδο, έστω και δοκιμαστική, στις αγορές θα γίνει μια προσπάθεια επανόδου σε μια κακνονικότητα της οικονομίας που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη.