Οικονομία

Ελληνοαζερικο επιμελητήριο: Μην ακυρώσετε τη συμφωνία ΔΕΣΦΑ με SOCAR

Τον προβληματισμό του για τις "εξελίξεις σχετικά με την τελική υλοποίηση της συμφωνίας ΔΕΣΦΑ και Αζέρικης SOCAR" εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του το Ελληνο Αζέρικο Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρει, η ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας “ασφαλώς θα βλάψει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και των δύο χωρών. Ενδεχόμενη καθυστέρηση ή μονομερής τροποποίηση της συμφωνίας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης που θα οδηγήσει στην ακύρωσή της είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνει σημαντικά το θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον που το Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει με τη λειτουργία και τις δραστηριότητές του στην προώθηση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών”.

Το επιμελητήριο, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό διάλογο με τη SOCAR ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές αναφορικά με την ΔΕΣΦΑ.

“H ολοκλήρωση της εξαγοράς αυτής θα συμβάλει στο να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν προς τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ευοδωθούν οι συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για τη προσέλκυση των Αζέρικων κεφαλαίων στη χώρα μας” όπως σημείωνεται σχετικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2