Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil ετοιμάζονται με συγκεκριμένο πλάνο να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα.
Χθες (24.01.2018) πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ), όπου και ομόφωνα αποφασίστηκε η εναλλαγή στο «τιμόνι» των εκπροσώπων της ΕΚΟ ΑΒΕΕ και της AVINOIL A.E.
Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι από 1 Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου 2018, πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Βασίλειος Σεραφειμάκης της AVINOIL AE και αντιπρόεδρος ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ. Από 1ης Αυγούστου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2019, πρόεδρος θα είναι ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας και Αντιπρόεδρος ο κ. Β. Σεραφειμάκης.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η ομόφωνη απόφαση για εναλλαγή των Ομίλων ΕΛΠΕ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ στην προεδρεία του Συνδέσμου, σηματοδοτεί την «βούληση του κλάδου για την άμεση, αποτελεσματική και σε βάθος αντιμετώπιση όλων των σοβαρών ζητημάτων, που ταλανίζουν επί σειρά ετών την αγορά». Έτσι οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν με αποτελεσματικό τρόπο, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η νέα διοίκηση θέτει έξι στόχους στο διάστημα της θητείας της:
– Η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά, με προτεραιότητα στην υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών.
– Η καταπολέμηση της νοθείας στα καύσιμα και του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών, καθώς και κάθε μορφής παραεμπορίας, φαινόμενα που οδηγούν σε απώλειες κρατικών εσόδων της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ ετησίως, τουλάχιστον.
– Η προστασία των πρατηριούχων του κλάδου που πλήττονται από αθέμιτο ανταγωνισμό.
– Η εξυγίανση της αγοράς και η λειτουργίας της σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού, με στόχο την ανάπτυξη αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
– Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου και την ενίσχυση της ρευστότητας.
– Η ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών για την ενεργειακή μετεξέλιξη της αγοράς (στο πλαίσιο των νέων κανονισμών της ΕΕ).
– Η πάταξη της γραφειοκρατίας και η απλοποίηση των διαδικασιών, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων.