Site icon NewsIT

Ενημερώθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση της EUROMEDICA από τις εταιρείες STRIX και FARALLON

15.01.2024 | 13:35
Ενημερώθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση της EUROMEDICA από τις εταιρείες STRIX και FARALLON

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ιωάννη Λιανό, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση της EUROMEDICA από τις εταιρείες STRIX και FARALLON. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της επιτροπής που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της:

Στις 29.12.2023 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία α) η «Strix Asset Management LTD» (εφεξής «STRIX»), μέσω της εταιρείας με την επωνυμία «Strix Holdings II L.P.» και β) η «FARALLON CAPITAL MANAGEMENT L.L.C. (εφεξής «FARALLON») αποκτούν τον κοινό έλεγχο επί της εταιρείας «EUROMEDICA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ» (εφεξής «EUROMEDICA»).

Η EUROMEDICA τελεί, επί του παρόντος, υπό τον κοινό έλεγχο των FARALLON και της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων περιγράφονται κατωτέρω:

  • Η STRIX αποτελεί εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, με έμφαση τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Strix ασκεί τον αποκλειστικό έλεγχο επί της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., ιδιοκτήτριας της γενικής κλινικής Ερρίκος Ντυνάν.
  • Η FARALLON αποτελεί εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια για λογαριασμό θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών και δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Η EUROMEDICA αποτελεί επιχείρηση παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και λειτουργεί κυρίως νοσοκομειακές μονάδες (κλινικές), διαγνωστικά κέντρα – πολυϊατρεία, καθώς και κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version