Τετάρτη, 11 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4467 δολάρια.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1.4528 δολάρια από το επίπεδο των 1.4475 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.
 
Η διαβεβαίωση του προέδρου της Fed Ben Bernanke ότι η ανάπτυξη δεν διακινδυνεύει αναπτέρωσε το ηθικό των επενδυτών στρέφοντάς τους σε πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις. Θετικά για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ήταν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σύμφωνα με τα οποία η καταναλωτική δαπάνη εμφάνισε την μεγαλύτερη αύξηση τον Ιούλιο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ευνοϊκή για το ευρώ ήταν και η σημερινή διαβεβαίωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί μη πληθωριστικού κινδύνου. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης είχε εμφανιστεί πιο απαισιόδοξος διαβλέποντας πληθωριστική απειλή.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 15,00% από 15,58% με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,20% από 17,48% έναντι 2,20% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειας δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,08%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,90%, στο εξάμηνο στο 1,74%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,54% από 1,53% και ο μήνας παρέμεινε στο επίπεδο του 1,34%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε