Κυριακή, 1 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3553 δολάρια.

Μικρή υποχώρηση εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3519 δολάρια από το επίπεδο των 1,3581 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος σήμερα, για τέταρτη συνεχή ημέρα, αποδίδεται στην κάμψη που εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι παραγγελίες στην γερμανική βιομηχανία το Δεκέμβριο μειώθηκαν περισσότερο (3,4%) σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι πιστώσεις προς τα νοικοκυριά συνέχισαν να αυξάνονται εξέλιξη που προμηνύει αναθέρμανση της καταναλωτικής δαπάνης και συνακόλουθα ενίσχυσης του ρυθμού ανάπτυξης.

Στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά ομολόγων, ( ΗΔΑΤ ) το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 17 εκατ. ευρώ. Εξαυτών τα 3 εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 14 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο λήξεως 19,06,20, με 6 εκατ. ευρώ και στο 3ετές ομόλογο λήξεως 20,03,12 με 4 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 7,72% από 7,60% την Παρασκευή με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να αυξάνεται στο 10,97 έναντι 3,25 % του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,68%, στη διάρκεια των 9 μηνών αυξήθηκε οριακά στο 1,51%, στο εξάμηνο αυξήθηκε στο 1,33%, το τρίμηνο διατηρήθηκε στο 1,08% και ο μήνας παρέμεινε στο 0,91%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε