Οικονομία

Επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών με απόφαση Πετρόπουλου

Με απόφαση του Τάσου Πετρόπουλου, επιστρέφονται στους πολίτες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβάλει χωρίς να τις χρωστούν ή έχουν συνεισπραχθεί από τον ΕΦΚΑ για λογαριασμό τρίτων φορέων (ΕΤΕΑΕΠ, ΕΟΠΥΥ,ΟΑΕΔ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, χρηματικά πόσα που καταβάλλονται στον ΕΦΚΑ για οποιαδήποτε αιτία περιλαμβανομένων,για πρώτη φορά, και των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης θα επιστραφούν ή θα συμψηφιστούν, εφόσον με βάση τη νομοθεσία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής τους.

Επίσης, η επιστροφή ή ο συμψηφισμός θα γίνουν κατόπιν αίτησης των δικαιούχων και αφορούν περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβληθέντων από 1/1/2017 και εκκρεμείς μέχρι 31/12/2016 αιτήσεις προς τους ασφαλιστικούς φορείς εξαιρουμένων του Δημόσιου.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, ειδικότερα, τα ποσά συμψηφίζονται ή επιστρέφονται μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας εκκαθάρισης των εισφορών απ’ όπου προκύπτουν οι καταβλητέες εισφορές. Δίνεται εναλλακτικά η δυνατότητα κατόπιν υποβολής αίτησης μέσα σε δύο μήνες από την εκκαθάριση το σχετικό πόσο να παραμένει ως πιστωτικό υπόλοιπο και να συμψιφίζεται με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Εάν ο δικαιούχος έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρυθμίσης οφειλών και τηρεί τους όρους, το ποσό που θα επιστραφεί θα συμψηφιστεί με τις τρέχουσες δόσεις της ρύθμισης.

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
«Η Γερμανία επέστρεψε» δηλώνει ο Μερτς μετά την συμφωνία με SPD και Πράσινους - Έρχεται ευρεία χαλάρωση του φρένου χρέους για γερμανική άμυνα, Ουκρανία και προστασία του πληθυσμού
Δεν θα υπάρχει πλέον ουσιαστικά κανένα πιστωτικό όριο για αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Handelsblatt
Ο ηγέτης του CDU, Φρίντριχ Μερτς
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
Κωστής Χατζηδάκης: H επιτυχημένη υπουργική πορεία του μέχρι τον ανασχηματισμό και την αναβάθμιση του σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει επιτελέσει έργο σε κάθε υπουργική θέση που έχει αναλάβει σήμερα - Ποια είναι η παρακαταθήκη που αφήνει στον διάδοχο του στην οδό Νίκης
Ο Κωστής Χατζηδάκης στην Βουλή