Οικονομία

Επιστροφή φόρων και δημοτικών τελών φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες

Από 10% ως και 20% αναμένεται να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και η μείωση θα έχει αναδρομική ισχύ από 21 Μαϊού. Αυτό μπορεί να μην έχει να κάνει με τον ΕΝΦΙΑ, ούτε του 2015 ούτε και το 2016 καθώς με αλχημείες στους συντελεστές οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τα ίδια, ωστόσο επηρεάζονται όλοι οι υπόλοιποι φόροι που υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές.

Οι δημοτικοί φόροι που πληρώθηκαν το 2015 με βάση τις παλιές αντικειμενικές θα πρέπει να αναπροσαρμωστούν, δηλαδή να μειωθούν και εδώ θα πρέπει να υπάρξει διευκρίνηση για το πως θα πάρουν οι πολίτες πίσω τα χρήματά τους.
Το ίδιο θα συμβεί και με τα χρήματα που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι για αγορά ακινήτου ή απέκτησαν ακίνητο μέσω γονικής παροχής ή δωρεάς. Υπάρχει μια σκέψη για συμψηφισμό του φόρου με μελλοντικές οφειλές. Εάν ωστόσο από τις νέες αντικειμενικές προκύπτει επιπλέον φόρος (αν και αυτές οι περιπτώσεις αναμένεται να είναι ελάχιστες) τότε οι φορολογούμενοι δεν πρέπει να αναμένουν περίοδο χάριτος, αντιθέτως θα κληθούν να καταβάλουν άμεσα τη διαφορά.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θετικά έκλεισαν οι αμερικανικές αγορές – Συνεχής άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, πτώση για το δολάριο
Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street «έπεσαν» μετά τις ανακοινώσεις της Κίνας για δασμούς 125% σε όλα τα αμερικανικά προϊόντα, όμως το κλείσιμο ήταν θετικό
The Wall Street entrance
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες