Site icon NewsIT

Επιστροφή χρημάτων σε όλα τα ειδικά μισθολόγια – Απόφαση πιλότος του ΣτΕ για δικαστικούς, γιατρούς και πανεπιστημιακούς

21.01.2014 | 07:26
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Τουλάχιστον 200 εκατομμύρια πρέπει να πάρουν πίσω οι ένστολοι- Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για αναθεώρηση των αποφάσεων για όλα τα ειδικά μισθολόγια - Αλλάζει και ο υπολογισμός στις συντάξεις που μειώθηκαν λόγω περικοπών

Ντόμινο αλλαγών μπορεί να φέρει η απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας. Η κυβέρνηση έρχεται σε δύσκολη θέση καθώς η απόφαση μπορεί να αποτελέσει πιλότο για αντίστοιχες αποφάσεις τόσο για τους γιατρούς και τους δικαστικούς, όσο και για τους πανεπιστημιακούς που ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.

Η κυβέρνηση πάντως αναμένεται να έρθει σε δύσκολη θέση καθώς μόνο σε ό,τι αφορά στην περίπτωση των ενστόλων θα πρέπει να επιστρέψει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα για την αναπροσαρμωγή των συντάξεων.

Ανάλογες είναι οι προσφυγές που έχουν γίνει στην δικαιοσύνη τόσο από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όσο και από τους πανεπιστημιακούς αλλά και τους δικαστικούς.

Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για αναθεώρηση των αποφάσεων για όλα τα ειδικά μισθολόγια

Σε ό,τι αφορά στους δικαστικούς οι μειώσεις έφτασαν και τα 1.100 ευρώ, ενώ στους νοσοκομειακούς ιατρούς οι μειώσεις ξεπέρασαν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 400 ευρώ το μήνα.

Εκτός από την επιστροφή, μόνο στην περίπτωση των ενστόλων τα έξοδα για το κράτος θα αυξηθούν κατά 78 εκατομμύρια το χρόνο σε μια περίοδο που η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα ώστε να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014 που ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ.

Αλλάζει και ο υπολογισμός στις συντάξεις που μειώθηκαν λόγω περικοπών

Η απόφαση πάντως θεωρείται ορόσημο και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ωστόσο από το Μαξίμου αν και δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση εκτιμάται ότι το ΣτΕ δεν είναι απαραίτητο πως θα βγάλει ανάλογες αποφάσεις για όλους όσοι έχουν προσφύγει και πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Διαβάστε επίσης:

 

Δένδιας: Δεν έχω δει την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους και δε τη σχολιάζω

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από Κεδίκογλου για την απόφαση του ΣτΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα απολυθούν 15.000 μέσα στο 2014 – Δε με νοιάζει αν ο Τσίπρας είναι άθεος αλλά αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο

340.000.000 ευρώ πρέπει να επιστρέψει το κράτος στους ένστολους – Ένστολοι: «Λένε ότι μας σκέφτονται, αλλά να το δείξουν και εμπράκτως»

Άδωνις ο κυνικός: “Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε”

Τι σημαίνει η διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές των στρατιωτικών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version