Site icon NewsIT

Έρχεται η μείωση του χρέους;

10.03.2016 | 13:13
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όχι για κούρεμα αλλά για ελάφρυνση έκανε με σαφή μάλιστα τρόπο λόγο ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, Α.Γκουρία

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ο Α. Γκουρία αναφέρθηκε σε διευθέτηση του χρέους. Χρειαζόμαστε ένα χαμηλότερο μονοπάτι για τις ροές εξυπηρέτησης του χρέους, είπε ο κ. Γκουρία και πρόσθεσε ότι τα νούμερα είναι θετικά αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.

«Η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερες ροές μελλοντικής εξυπηρέτησης του χρέους» υποστήρισε ο κ. Γκουρία και πρόσθεσε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις, γιατί οι επενδυτές θέλουν έναν καθαρό ορίζοντα για να επενδύσουν.
Δεν αναφέρθηκε σε κούρεμα ο κ. Γκουρία, αλλά σε διευθέτηση του χρέους, ενώ παράλληλα υπερτόνισε το ρόλο των μεταρρυθμίσεων προβλέποντας μάλιστα πως εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ότι θα υπάρξει θετική ανάπτυξη του χρόνου.
Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα όλων αυτών των μέτρων τα οποία υφίσταται ο ελληνικός λαός ο ΓΓ του ΟΟΣΑ είπε με τον δικό του τρόπο “καλό κουράγιο” στους Έλληνες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκτήσει μια ξεκάθαρη πολιτική επικοινωνίας ώστε να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων προειδοποιώντας τα οποία ωστόσο δεν θα φανούν άμεσα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού για τη δημιουργία εξοικονομήσεων, σημείωσε ότι η εισαγωγή μιας βασικής σύνταξης, μιας ελάχιστης σύνταξης είναι ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα. Πρόσθεσε στο σημείο αυτό, ότι οι συντάξεις έχουν περικοπεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια και συνεπώς είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε μέτρα που θα διασφαλίσουν μια καλύτερη ευθυγράμμιση ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές, δημιουργώντας εξοικονόμηση πόρων, μειώνοντας κάποιες ειδικές μεταχειρίσεις, χωρίς να επιβαρύνονται περισσότερο οι ευάλωτοι πολίτες.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version