Οικονομία

Έρχεται νέα ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Το σχέδιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμο και περιμένει στις αρχές του Ιουλίου το πρώτο πράσινο φως από την τρόικα για της εφαρμογή του

Το σχέδιο έχει επεξεργαστεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και περιλαμβάνει ουσιαστικά τρεις επιλογές για τον δανειολήπτη, ανάλογα με το δάνειο και την οικονομική κατάσταση του καθένα.
Οι δανειολήπτες, σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος θα μπορούν να προβούν σε βραχυπρόθεσμη ρύθμιση διάρκειας έως πέντε έτη κατά τα οποία είτε θα μπορούν να πληρώνουν μόνο τους τόκους του δανείου, είτε να μειώσουν τη δόση τους. Παράλληλα θα μπορούν να έχουν και μια περίοδο χάριτος με αναβολή πληρωμής δόσεις ή δόσεων του δανείου.
Εκτός την βραχυπρόθεσμης λύσεις οι δανειολήπτες θα μπορούν να διαπραγματευθούν με την τράπεζα και λύσεις σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, πέραν των πέντε ετών.
Εδώ ο δανειολήπτης θα μπορεί είτε να μειώσει το επιτόκιο είτε να αλλάξει τη μορφή του επιτοκίου (πχ από κυμαινόμενο σε σταθερό) αλλά και παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.
Ταυτόχρονα θα μπορεί σε συμφωνία με την τράπεζα να επιλέξει το λεγόμενο σπάσιμο του δανείου, υποθήκευση και άλλου ακινήτου ή ακόμη και τη λύση την πώλησης ή της ενοικίασης του ενυπόθηκου ακινήτου.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο Γκίντος της ΕΚΤ προειδοποιεί για κίνδυνο «άτακτης» αγοράς εν μέσω εμπορικών αναταραχών
Μιλώντας σε νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γκίντος προειδοποίησε ότι παρά το ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα στην περιοχή, οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να θεωρούν τίποτα δεδομένο
Ο Λουίς ντε Γκίντος