Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

«Έρχεται» το ηλεκτρονικό παράβολο

«Έρχεται» το ηλεκτρονικό παράβολο

Ηλεκτρονικά παράβολα θα έχουμε σύντομα στη διάθεσή μας, καθώς αύριο αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή «e – Παράβολο».

Αύριο ξεκινά η πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από τις Γενικές Γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία και φορείς, καθώς και τις Τράπεζες, υπό το συντονισμό του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Το ηλεκτρονικό παράβολο θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους φορείς του.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της εφαρμογής, θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά παράβολα μόνο του Υπουργείου Υποδομών και στη συνέχεια θα εντάσσονται σταδιακά παράβολα και από άλλους δημόσιους φορείς.

Για την αγορά του e-Παραβόλου, οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr ), επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.

H διαδικασία περιλαμβάνει:
1. Δημιουργία Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια, θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα.
2. Πληρωμή Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-Παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα – ΑΤΜ, Web banking και phone banking).
3. Κατάθεση Παραβόλου στο Φορέα: ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει το e-Παράβολο στο φορέα και στη συνέχεια ο υπάλληλος του φορέα θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-Παραβόλου μέσω της εφαρμογής.

Κατά τη φάση πιλοτικής λειτουργίας, η κατάθεση του e-Παραβόλου μπορεί να γίνει δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή. Στην επόμενη φάση, η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στο φορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα υγείας! Πως θα λειτουργεί

Η ηλεκτρονική υπογραφή για δικηγόρους είναι γεγονός – Οδηγίες για να την αποκτήσετε

 

ΥΠΟΙΚ: Ποιες ΔΟΥ έχουν ενταχθεί στο νέο TAXIS


Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε