Η PayPal ξεπέρασε χθες, Τετάρτη, τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα κέρδη του τελευταίο τριμήνου του 2020, με τη στροφή στις διαδικτυακές αγορές εξαιτίας του κορονοϊού και τις ψηφιακές οικονομικές συναλλαγές να καταγράφουν νέα ρεκόρ, τόσο σε επίπεδο τριμήνου, όσο και σε επίπεδο έτους.
Η PayPal δήλωσε ότι αναμένει μία αύξηση περίπου 50 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών για τις υπηρεσίες της το 2021, με πρόβλεψη ετήσιων εσόδων περίπου 25,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 21,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η τιμή των μετοχών της αυξήθηκε κατά 5%. «Στην αρχή της πανδημίας, οι καταναλωτές εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων δεν είχαν άλλη επιλογή από την πραγματοποίηση των αγορών τους μέσω του διαδικτύου» δήλωσε ο Νταν Σούλμαν εκτελεστικός διευθυντής της PayPal.
«Σήμερα, η μεγάλη πλειονότητα των καταναλωτών δηλώνει ότι μετά την πανδημία, θα εξακολουθήσει να κάνει διαδικτυακά τις αγορές της στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα, επειδή είναι πιο πρακτικό, πιο εύκολο και κερδίζουν χρόνο», πρόσθεσε ο Σούλμαν.
Οι διαδικτυακές πληρωμές αυξήθηκαν από την αρχή της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι που παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους, στράφηκαν προς τις εφαρμογές των έξυπνων κινητών τηλεφώνων για τις αγορές τους, αλλά και για την πληρωμή των λογαριασμών τους.
Συναλλαγές ύψους… 936 δισ. δολάρια!
Η PayPal, που έχει την έδρα της στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε ότι το 2020 κατέγραψε το καλύτερο ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμά της, καθώς επεξεργάστηκε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές που καταγράφηκαν στο οικονομικό ύψος ρεκόρ των 936 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι πωλήσεις κατά την περίοδο των διακοπών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,3% το 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξησή τους σε μια περίοδο τουλάχιστον 19 ετών, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ομοσπονδία Λιανεμπορίου των ΗΠΑ, τον προηγούμενο μήνα.
Οι διαδικτυακές πληρωμές που επεξεργάστηκε η PayPal κατά το τελευταίο τρίμηνο (2020) αυξήθηκαν κατά 39% στα 277,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών της αυξήθηκαν κατά 16 εκατομμύρια χρήστες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ