Site icon NewsIT

Eurogroup: Ακόμη η συμφωνία είναι μακριά – Το παζάρι για τα μέτρα

22.04.2016 | 06:55
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση μέσα σε μερικές ώρες μετέτρεψε το πλήρες αδιέξοδο σε ... σχεδόν συμφωνία, πολλά θα κριθούν σήμερα στο άτυπο Eurogroup όμως τα μηνύματα δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη δρόμος για τη συμφωνία, αν και το παράθυρο μένει ανοιχτό ως τα τέλη της Μεγάλης εβδομάδας.

Το σημερινό άτυπο Eurogroup θα κρίνει πολλά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάει με τον αέρα του πλεονάσματος το οποίο βγάζει εκτός προβλέψεων το ΔΝΤ και δίνει έναν “αέρα” 1,3% στην κυβέρνηση ωστόσο αποφάσεις από τους Ευρωπαίους υπουργός σήμερα δεν θα πρέπει να αναμένουμε. Η καλύτερη απόφαση για την Ελλάδα θα είναι μια ανακοίνωση για νέα σύγκληση του Eurogroup και αφού οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Το πότε θα είναι αυτό το Eurogroup εξαρτάτε απ’ τις διαπραγματεύσεις και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει εάν θα είναι πριν ή μετά το Πασχα.
Εκείνο που θα κριθεί κυρίως στο σημερινό Eurogroup θα είναι τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται, τα 3 δισ. δηλαδή, μέτρα για τα οποία το κλιμάκιο των δανειστών δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί χωρίς ανάλογη έγκριση ή απαίτηση απ’ το Eurogroup.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version