Ο όμιλος Μπενρουμπή, που το όνομά του έχει ταυτιστεί με τις φίρμες Pyrex, izzy και babyliss, έχει καθιερωθεί πρωτίστως στην ελληνική αγορά, λόγω της μακρόχρονης δραστηριότητάς του στον τομέα του εμπορίου. Από την άλλη πλευρά, η δραστηριοποίηση, του ομίλου στο real estate, μετρά μόλις ελάχιστους μήνες, ωστόσο, πρόθεση της προέδρου – διευθύνουσας συμβούλου Αλίκης Μπενρουμπή αποτελεί η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της Μπενρουμπή Ακίνητων, με αξιόλογα ακίνητα, προκειμένου η εταιρεία να έχει ενεργό ρόλο, στις αλλαγές που έρχονται στον κλάδο της κτηματαγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται έρευνες για λογαριασμό της εταιρείας, αναζητώντας αξιόλογα κτίρια σε κεντρικές αρτηρίες, εστιάζοντας κυρίως σε αυτά που προσφέρονται για εμπορική εκμετάλλευση.
Όσον αφορά τη λογιστική αξία των οικοπέδων και κτιρίων, που μεταβιβάστηκαν στην εξειδικευμένη εταιρεία ακινήτων του ομίλου –από τον περασμένο Ιούλιο, που ελήφθη η απόφαση για τη σύσταση της εταιρείας – αυτή ανέρχεται στα 25 εκατ ευρώ. Ταυτόχρονα, όμως, η εξειδικευμένη στα ακίνητα εταιρεία, ανέλαβε και δάνεια, ύψους 24 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από την «παλιά» Μπενρουμπή, ως μέρος του σχεδίου των τραπεζών για να δώσουν λύση στην υπερδανεισμένη Μπενρουμπή. Να σημειωθεί, ότι η δεύτερη εταιρεία, που διατήρησε την επωνυμία Μπενρουμπή ΑΕ και τις εμπορικές δραστηριότητες του ομίλου, ανέλαβε την εξόφληση δανεισμού ύψους 7,4 εκατ. ευρώ.
Εκπρόσωπος τρίτης γενιάς μίας οικογένειας με παράδοση στο εμπόριο, η Α. Μπενρουμπή, μαζί με την αδελφή της Νόρα, είναι αυτές που παρέλαβαν την εταιρεία, στα χρόνια της κρίσης, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων να βγάλουν την εταιρεία από το Χρηματιστήριο, για να τη διαφυλάξουν από τις επιπτώσεις που έφερε στον κλάδο του εμπορίου η μείωση της κατανάλωσης σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων. Η δραστηριοποίηση στο real estate, αποτελεί μία από τις ριζικές αποφάσεις, που έλαβε επίσης, η νεότερη γενιά Μπενρουμπή, η οποία δηλώνει διατεθειμένη να εξακολουθήσει το όνομα Μπενρουμπή να «γράφει» ιστορία στο ελληνικό επιχειρείν για πολλά ακόμη χρόνια.