Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος και στα επαγγελματικά τιμολόγια ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος  και στα επαγγελματικά τιμολόγια ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Την επέκταση των ευνοϊκών διατάξεων για το ενεργειακό κόστος και στα επαγγελματικά τιμολόγια ζητά η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη, καθώς κινδυνεύουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείσουν, αλλά και γιατί μπορεί να αυξήσουν τις τιμές τους.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και σε περιόδους επιδοτήσεων, υπήρξε υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους που όξυνε αφόρητα το πρόβλημα ρευστότητας – ειδικά των πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων.

Προστίθεται ότι «για ενέργεια μία επιχείρηση εστίασης πλήρωσε κατά μέσο όρο (πρόσφατη έρευνα πεδίου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) το 2021: 9.000 ευρώ, το 2022: 14.000 ευρώ, το 2023: 17.500 ευρώ, το 2024: άγνωστο πόσα ευρώ θα κληθεί να πληρώσει εξαιτίας των πρόσφατων αυξήσεων που επιβάλει το καρτέλ ενέργειας».

Και καταλήγει: «Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στις 17 Ιουλίου για τα νοικοκυριά, δημιούργησαν ελπίδες για συγκράτηση των τιμολογίων, έτσι ώστε να μην φτάσουν οι πολίτες να πληρώσουν την αισχροκέρδεια των ενεργειακών εταιριών.

Οι ευνοϊκές διατάξεις πρέπει να επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια! Η συμπερίληψη των μικρομεσαίων επιβάλλεται επειδή κι αυτοί, όπως τα νοικοκυριά, καλούνται εντελώς αδικαιολόγητα να πληρώσουν κόστη για τα οποία δεν ήταν ενήμεροι, ούτε τα προκάλεσαν».

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις