Site icon NewsIT

Scope Ratings: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας, στο BBB- το αξιόχρεο

12.07.2024 | 23:29
Scope Ratings: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας, στο BBB- το αξιόχρεο

Αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές προχώρησε η Scope Ratings διατηρώντας την επενδυτική βαθμίδα της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας στην κατηγορία «BBB-».

O γερμανικός οίκος Scope Ratings, ήταν και ο πρώτος ο οποίος έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα στις 4 Αυγούστου 2023  αναβαθμίζοντας την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒΒ-, και αλλάζοντας το outlook σε σταθερό από θετικό.

Τώρα, η αλλαγή του outlook σε θετικό θέτει βάσεις για νέες αναβαθμίσεις μελλοντικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως η σημερινή αναβάθμιση της προοπτικής του αξιόχρεου του Ελληνικού Δημοσίου σε συνέχεια της αντίστοιχης αναβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s τον περασμένο Απρίλιο, επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο την επιτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημοσίου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με την αποεπένδυση από τις συστημικές τράπεζες και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version