Τετάρτη, 26 Ιουν.
31oC Αθήνα

ΕΤΑΔ: Έρχεται συμφωνία με ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείο για αξιοποίηση ακινήτων – Στο κάδρο και η στεγαστική πολιτική

ΕΤΑΔ: Έρχεται συμφωνία με ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείο για αξιοποίηση ακινήτων – Στο κάδρο και η στεγαστική πολιτική

Ζήτημα ημερών είναι η υπογραφή συμφωνίας της ΕΤΑΔ με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο απορροφάται από το Υπερταμείο, για την αξιοποίηση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση τους για τις ανάγκες της στεγαστικής πολιτικής.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του νομοσχεδίου για αναμόρφωση του Υπερταμείου, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των 36.000 ακινήτων της ΕΤΑΔ, για τα οποία ετοιμάζονται διαγωνισμούς μαζί με την ΕΕΣΥΠ.

Εξ αυτών, τα 6.000 θα αποτιμηθούν, με τα 1.000 να προτεραιοποιούνται. Στη συνεχεία θα χωριστούν σε «πακέτα» ακινήτων, δημιουργώντας holding companies, έτσι ώστε να μην διενεργηθούν 1.000 διαφορετικοί διαγωνισμοί με την αντίστοιχη καθυστέρηση των διαδικασιών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, προαναγγέλθηκε η συνεργασία της ΕΤΑΔ με ΤΑΙΠΕΔ – Υπερταμείο για την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων, με πρώτο βήμα την διενέργεια διαγωνισμού του γηπέδου του Tae Kwon Do στο Φάληρο, για το οποίο ο προηγούμενος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Τέλος, όπως επεσήμανε ο υπουργός, υπάρχει ήδη επαφή με το Μαξίμου και τους αρμόδιους φορείς για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων και για τις ανάγκες της στεγαστικής πολιτικής, αν και είναι μία σύνθετη διαδικασία.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις