Μακρο-οικονομία

Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης: Επιπλέον 67 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης

Την αύξηση του προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης για τα έργα του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025 που αφορούν στην ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά σε επιπλέον 66.989.033,55 ευρώ που θα διατεθούν αποκλειστικά στον Άξονα Προτεραιότητας «Δημόσια διοίκηση και ψηφιοποίηση» του Αναπτυξιακού Στόχου «Έξυπνη Ανάπτυξη» του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έτσι, το παραπάνω ποσό συνιστά μία αύξηση κατά 16,75%, από το 155% στο 171,75%, της συνολικής δημόσιας δαπάνης του Προγράμματος.

Η ψηφιοποίηση του δικαστικού συστήματος και το ελληνικό παραγωγικό μοντέλο

Σημειώνεται, πως η «Δημόσια Διοίκηση και ψηφιοποίηση» αποτελεί μία από έντεκα προτεραιότητες που καλούνται να εξυπηρετήσουν τους ειδικούς στόχους της έξυπνης ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας, κυρίως, τις αναπτυξιακές ανάγκες που προέρχονται από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Επιπλέον, η ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα συνδέεται και με την αντιμετώπιση αναπτυξιακών αναγκών που εκτείνονται πέρα από τη συμμόρφωση με τις τεχνολογικές εξελίξεις καθώς στοχεύει και σε εξοικονόμηση πόρων, απαντώντας έτσι και στην πρόκληση για τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Υπογραμμίζεται, άλλωστε, πως στο ίδιο πλαίσιο της διοικητικής ψηφιοποίησης εντάσσεται και ο εκσυγχρονισμός του δικαστικού συστήματος ο οποίος άπτεται άμεσα της ανάγκης αλλαγής του παραγωγικού υποδείγματος, καθώς ο αργός ρυθμός απονομής δικαιοσύνης στη χώρα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλκυση επενδύσεων, όπως εξάλλου έχει επισημανθεί και από τους διεθνείς επίσημους φορείς στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Καφούνης (ΕΣΕΕ): Θα διεκδικήσουμε δραστική ευρωπαϊκή παρέμβαση ενάντια στον κινέζικο ανταγωνισμό
Ο αθέμιτος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες τρίτων χωρών είναι μια εντεινόμενη απειλή, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ
Καφούνης (ΕΣΕΕ): Θα διεκδικήσουμε δραστική ευρωπαϊκή παρέμβαση ενάντια στον κινέζικο ανταγωνισμό