Site icon NewsIT

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Παράθυρο» για συνέχιση των επιδοτήσεων εάν η τιμή της κιλοβατώρας ξεπεράσει τα 15 σεντς

01.10.2024 | 12:18
Ηλεκτρικό ρεύμα: «Παράθυρο» για συνέχιση των επιδοτήσεων εάν η τιμή της κιλοβατώρας ξεπεράσει τα 15 σεντς

Stock chart with rising up arrow and blurred power station at background. Energy crisis in Europe. Price increase of electricity for home heating and industry.

Παράθυρο για συνέχιση των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, εάν και εφόσον χρειαστεί, και στους επόμενους μήνες, άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM.

Ωστόσο, ο υπουργός εξήγησε πως η εκτίμηση είναι πως επειδή μπαίνουμε σε περίοδο χαμηλής ζήτησης, αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, και έτσι δεν αναμένεται να χρειαστεί νέα επιδότηση στους λογαριασμούς, σαν και αυτή που δόθηκε τους τελευταίους δύο μήνες εκμεταλλεύομενοι τη ρύθμιση για τα υπερέσοδα των παραγωγών.

Ο υπουργός ήταν σαφής πως οι ενδείξεις των τελών Σεπτεμβρίου είναι πως βαίνουμε προς μία πτωτική τάση στις τιμές, αλλά θα παρακολουθούνται και «όταν ανεβαίνουν πάνω από τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα, η κυβέρνηση έχει την βούληση να παρεμβαίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε πως οι αυξήσεις του προηγούμενου διαστήματος δεν ήταν ελληνικό φαινόμενο αλλά αφορούσαν όλη τη ΝΑ Ευρώπη. Σημασία έχει το μείγμα των πηγών ενέργειας που έχει κάθε χώρα. Για παράδειγμα, οι τιμές στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη είναι χαμηλές λόγω της παραγωγής ρεύματος μέσω πυρηνικής ενέργειας στα εργοστάσια της Γαλλίας.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version