Site icon NewsIT

Κεραμέως: Fake news η 6ήμερη εργασία, δεν αλλάζει το πενθήμερο

05.07.2024 | 10:10
Κεραμέως: Fake news η 6ήμερη εργασία, δεν αλλάζει το πενθήμερο

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Εκλογή ευρωβουλευτών, διευκόλυνση εκλογέων μέσω επιστολικής ψήφου, εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών", Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για την 6ήμερη εργασία μίλησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, στην ΕΡΤ, εστιάζοντας στις πολιτικές που πρέπει να αλλάξουν για να μειωθεί η ανεργία και να μπουν στην αγορά εργασίας περισσότερες γυναίκες, ΑμεΑ, νέοι και συνταξιούχοι.

Η κ. Κεραμέως τοποθετήθηκε και στο θέμα της 6ήμερης εργασίας, χαρακτηρίζοντάς το ως άλλο ένα fake news, ενώ ανέφερε ότι «Το πενθήμερο είναι ο κανόνας. Είναι η δυνατότητα για μια έξτρα ημέρα εργασίας»

Παράλληλα η υπουργός υποστήριξε ότι το νέο μέτρο σχετίζεται με πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όπως εργοστάσια με κυλιόμενες βάρδιες που δουλεύουν ακόμη και 7 ημέρες συνεχόμενα.

Όπως είπε αυτή η επιπλέον ημέρα εργασίας θα αμείβεται συν 40%, συν 115% αν είναι Κυριακή και αργία. «Όλα αυτά είναι μέτρα που έρχονται να θωρακίσουν τον εργαζόμενο» σημείωσε η υπουργός τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας».

Μάλιστα, όπως είπε στην ΕΡΤ «δεν πρέπει να μιλάμε για 6ημερη εργασία αλλά για έκτακτη μέρα εργασίας», και πως «μιλάμε για την εξαίρεση της εξαίρεσης που αφορά εργοστάσια και επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας».

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version