Site icon NewsIT

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 500 εκατ. ευρώ στις 24 Ιουλίου

19.07.2024 | 13:54
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 500 εκατ. ευρώ στις 24 Ιουλίου

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων και ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 24 Ιανουαρίου 2025, πραγματοποιεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Ο ΟΔΔΗΧ παράλληλα ορίζει πως η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) για τα έντοκα γραμμάτια θα εί­ναι η Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ενώ θα διατεθούν και σε φυσικά πρόσωπα. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του κανονισμού των βασικών διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού.

Δε θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024. Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Ο ΟΔΔΗΧ, θα δώσει τη δυνατότητα και σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Περίοδος εγγραφών ορίζεται η Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 έως και Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρησή τους σε μερίδα του ΣΑΤ. Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης, με απαραίτητα δικαιολογητικά την Αστυνομική Ταυτότητα και τον ΑΦΜ.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version