Site icon NewsIT

Παπαθανάσης: Οι κρατικές δαπάνες θα είναι συγκεκριμένες, ανεξάρτητα από την αύξηση του ΑΕΠ

14.04.2024 | 14:41
Παπαθανάσης: Οι κρατικές δαπάνες θα είναι συγκεκριμένες, ανεξάρτητα από την αύξηση του ΑΕΠ

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Κύρωση του Προσαρτήματος στη Σύμβαση Χρηματοδότησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της Ελληνικής Δημοκρατίας και του παραρτήματός του και του Προσαρτήματος στη Δανειακή Σύμβαση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της Ελληνικής Δημοκρατίας και των παραρτημάτων του", Τετάρτη 10 Απριλίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Προσοχή στις κρατικές δαπάνες επέστησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (14.4.2024).

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι με τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες από τον Σεπτέμβριο θα αλλάξουν τα πράγματα στην Ευρώπη, και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά προσεκτική, συγκρατώντας εντός συγκεκριμένων ορίων τις κρατικές δαπάνες, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση του ΑΕΠ που θα πετύχει.

Επιπλέον, στην ίδια συζήτηση, ο υπουργός, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Κασσελάκη για περαιτέρω μείωση των φόρων, διερωτήθηκε από πού θα προκύψει αυτός ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, καθώς ήδη η Νέα Δημοκρατία είναι μία κυβέρνηση που έχει μειώσει και μειώνει τους φόρους καθώς δεν θέλει να δει «την μεσαία τάξη να κατακρεουργείται».

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version