Site icon NewsIT
12:45 | 21.03.25

ΠΟΜΙΔΑ: Ραγδαία αύξηση των ανείσπρακτων ενοικίων

Ακίνητα

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Newsit Newsroom

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου προστασίας ενοικιαστών αμφισβητεί την αύξηση των ανείσπρακτων ενοικίων

Ολοένα και περισσότεροι ενοικιαστές ακινήτων δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Κώστας Χαϊδούτης, σε συνέντευξή του στο ertnews.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ επισήμανε τα οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και τα φορολογικά, αφού μπορεί να μην εισπράττονται, όμως φορολογούνται.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε πως οι τέσσερις περιπτώσεις με τις οποίες δεν θα συνυπολογίζονται τα ανείσπρακτα ενοίκια στον φόρο είναι εάν έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή:

  • διαταγή πληρωμής
  • διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου
  • δικαστική απόφαση αποβολής ή μη επιδίκασης μισθωμάτων
  • αν έχει ασκηθεί αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων

Σύμφωνα με το ertnews, για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι ενοικιαστές μίλησε από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου προστασίας ενοικιαστών, Άγγελος Σκιαδάς, ο οποίος αμφισβητεί την ραγδαία αύξηση των ανείσπρακτων ενοικίων.

«Πράγματι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκιαδάς κάνοντας σαφές πως οφείλονται στα παράλογα ενοίκια τα οποία ζητούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. «Αναγκάζονται να δεχτούν αυτά τα υπερβολικά ενοίκια, αναγκάζονται να περιορίσουν άλλα έξοδα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο ενοίκιο» ζητώντας να μην γίνουν σημαία οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα είναι τα υπερβολικά ενοίκια.

«Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες σε ένα ράλι τυχοδιωκτικό» υπογράμμισε από τη δική του πλευρά ο κ. Χαϊδούτης πως μπορεί να καταγράφονται και οι άλλες περιπτώσεις όμως η πλειοψηφία των ιδιοκτητών αναζητά τον καλό ενοικιαστή και όχι το υψηλό μίσθωμα.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version