Μακρο-οικονομία

Συνάντηση Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Κυβερνήτη της Ιντιάνα για προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων

Η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης (16.10.2024) του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου με τον κυβερνήτη της Ιντιάνα, Έρικ Χόλκομπ και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Στη συνάντηση μαζί με τον κ. Θεοδωρικάκο συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Στελλίνα Σιαράπη, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος. Ο κ. Χόλκομπ είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ που ταξίδεψε στη χώρα μας, μαζί με εκπροσώπους από τις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Κονέκτικατ, του Ιλινόις, του Κεντάκι, του Μιζούρι και του Οχάιο που επίσης ήταν παρόντες στη συνάντηση.

 theodwrikakos hpa

theodwrikakos hpa

Οι δύο πλευρές συζήτησαν αναλυτικά για θέματα που σχετίζονται με προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην πατρίδα μας, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν διαχρονικά το μεγαλύτερο στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας.

Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μέσο όρο αμυντικών δαπανών και ταυτόχρονες εθνικές ρήτρες διαφυγής για όλες τις χώρες της ΕΕ διεκδικεί η Αθήνα
Μία τελική απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα είναι έτοιμη σίγουρα τον Μάιο, αν όχι τον Απρίλιο, ενώ η ισχύ της θα αφορά από το 2026 και έπειτα, με 4ετή διάρκεια
Greek euro stressed with a plier symbolizing the financial problems of the country