Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Τουρισμός: Αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων για το 2024

Τουρισμός: Αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων για το 2024

Νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων προβλέπεται για τον τουρισμό το 2024, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων, Γιάννης Χατζής, στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για μια ήπια αύξηση, σε σχέση με το 2023.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζής, η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων τρέχει με 12%, ενώ οδικές αφίξεις ξεπερνάνε το 13%. Την ίδια στιγμή εξήγησε ότι υπάρχουν τα δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι τα πραγματικά έσοδα για τον τουρισμό θα ξεπεράσουν αυτά και του 2019.

Ενθαρρυντικό στοιχείο της φετινής σεζόν είναι το γεγονός ότι παρατηρείται διάχυση της τουριστικής κίνησης σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με πέρσι.

Σε κάθε περίπτωση οι προορισμοί που και φέτος δέχονται τον κύριο όγκο του τουριστικού ρεύματος είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες κλπ.

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα κινδυνεύει με γεγονότα, σαν αυτά που συνέβησαν στην Ισπανία, με τους ντόπιους να καταφέρονται κατά των τουριστών, ο κύριος Χατζής εξήγησε ότι αυτές οι περιοχές της Ισπανίας υποδέχονται 16 εκατομμύρια κόσμο, σε έκταση μικρότερης της Κρήτης, που υποδέχεται 6 εκατομμύρια.

Στα ζητήματα βιωσιμότητας των ξενοδοχείων ο πρόεδρος της ΠΟΞ υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει ότι η πλειονότητα των 10.500 ξενοδοχείων είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τη ραγδαία αύξηση των λειτουργικών δαπανών και πράγματι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις