Πέμπτη, 3 Οκτ.
27oC Αθήνα

Τσιάρας: Όλα τα μέτρα για τους αγρότες σε Ροδόπη και Έβρο – Ποια τα 2 νέα προγράμματα

Τσιάρας: Όλα τα μέτρα για τους αγρότες σε Ροδόπη και Έβρο – Ποια τα 2 νέα προγράμματα

Την σημασία του Έβρου για την Ελλάδα και την Ευρώπη επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, παρουσιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τους αγρότες, μετά την πυρκαγιά σε Ροδόπη κι Έβρο, εξαγγέλλοντας παράλληλα και δύο νέα προγράμματα.

Ο κ. Τσιάρας παρουσίασε τα έργα, τις πολικές και τις δράσεις που αναπτύσσει το ΥΠΑΑΤ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ενώ ειδικά για την περιοχή του Βορείου Έβρου, ανακοίνωσε δύο επί πλέον προγράμματα, το e-farming και το agro-innovation, όπου μέσω voucher οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορούν να επιδοτηθούν με 1.000 ευρώ έκαστος.

Στόχος είναι η εξοικείωση των κατ’ επάγγελμα αγροτών των ωφελούμενων πυρόπληκτων περιοχών  Κεντρικού και του Βόρειου Έβρου  με την πληροφορική, την ψηφιακή οικονομία και τις καινοτόμες αγροτικές πρακτικές.

Επιπλέον, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για την πρόσληψη τριών επί πλέον κτηνιάτρων στην περιοχή.

Δείτε τις δράσεις που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εδώ.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις