Παρασκευή, 18 Οκτ.
16oC Αθήνα

Χατζηδάκης: Κερδίσαμε το στοίχημα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, φτάνοντας τις 407.000 συνδέσεις ταμειακών με POS

Χατζηδάκης: Κερδίσαμε το στοίχημα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, φτάνοντας τις 407.000 συνδέσεις ταμειακών με POS

Για την επίτευξη του στόχου της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με POS έκανε λόγο σήμερα (18.10.2024) ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, στα social media.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok o Κωστής Χατζηδάκης έκανε αρχικά την εξής ερώτηση: «Τι είναι αυτό που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα γίνει ποτέ, τελικά έγινε και μας βοηθάει να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή;» απαντώντας την  διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

«Φτάσαμε τις 407.000 συνδέσεις, ξεπερνώντας έτσι κατά 7.000 τον στόχο που είχαμε θέσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επισημαίνει κάνοντας ένα flashback σε ανάρτησή του στις 23 Φεβρουαρίου του 2024, όταν θέλησε να βάλει στοίχημα για το αν θα γίνει ή όχι η διασύνδεση.

«Πάμε ένα στοιχηματάκι; Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί βρέξει-χιονίσει!», είχε αναφέρει.

«Το στοίχημα, λοιπόν, το κερδίσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών. Και όλοι μαζί κερδίσαμε έτσι το στοίχημα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ήδη τα στοιχεία δείχνουν πως το α’ εξάμηνο του 2024 έχουμε έσοδα από το ΦΠΑ περισσότερα κατά 10,3%. Και σε αυτό συνετέλεσε από την μια πλευρά η ανάπτυξη της οικονομίας και από την άλλη αυτή η πρωτοβουλία: Η διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών», τονίζει ο υπουργός.

@kostis_hatzidakis Τι είναι αυτό που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα γίνει ποτέ, τελικά έγινε και μας βοηθάει να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή; Η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Καθώς φτάσαμε τις 407.000 συνδέσεις, ξεπερνώντας έτσι κατά 7.000 τον στόχο που είχαμε θέσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το στοίχημα, λοιπόν, το κερδίσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών. Και όλοι μαζί κερδίσαμε έτσι το στοίχημα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. #tiktokgreece #fypgreece #ellada #greece #politiki #neadimokratia #fy ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

«Αυτό δεν είναι μόνο φορολογική δικαιοσύνη. Είναι και ένας τρόπος, για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τους φόρους. Διαφωνεί κανένας; Υπάρχει κάποιος που θέλει παραπάνω φοροδιαφυγή; Και παραπάνω φόρους; Εδώ που τα λέμε, όλα τα έχουμε ακούσει. Μπορεί να το ακούσουμε και αυτό!», επισημαίνει κλείνοντας ο κ. Χατζηδάκης.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις