Οικονομία

Φορο-σοκ σε μία ή δύο δόσεις το πολύ – Ως τον Οκτώβριο θα έρχονται εκκαθαριστικά

Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα έχουν εκκαθαριστεί 950.000 φορολογικές δηλώσεις. Με τις καθυστερήσεις που υπήρξαν φέτος και τις αλλαγές σχεδόν 900.000 πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί μέσα σε δύο το πολύ δόσεις. Δεν θα έχουν κανένα περιθώριο για περισσότερες δόσεις.

Σήμερα στις 08:00 έληξε και η τελευταία προθεσμία υποβολής των δηλώσεων. Τώρα το υπουργείο σχεδιάζει την άμεση εκκαθάριση ώστε το πολύ ως τις αρχές του επόμενου μήνα όλοι οι φορολογούμενοι να έχουν λάβει την εκκαθάριση και να αρχίσουν να πληρώνουν δόσεις.
Ωστόσο μαζί με τους πολίτες, περίπου 250.000, που κλήθηκαν για επανέλεγχο στην εφορία θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που θα πρέπει να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί σε μόνο δύο δόσεις ή μόνο σε μία.
Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι 300.000 είναι τα εκκαθαριστικά που είναι αυτή τη στιγμή χρεωστικά, άλλα 475.000 θα είναι χρεωστικά και θα προστεθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ως τα τέλη του μήνα θα προκύψουν άλλα 225.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Άδεια ράφια και αύξηση τιμών φέρνουν οι δασμοί Τραμπ στην Κίνα – Καμπανάκι για τα σχολικά και τα χριστουγεννιάτικα είδη
Γιγάντιοι λιανοπωλητές όπως η Walmart και η Target είπαν στον Τραμπ σε συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι αγοραστές είναι πιθανό να δουν άδεια ράφια και υψηλότερες τιμές
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου