Οικονομία

Φοροτρόμος! 2.600.000 νέοι οφειλέτες στην εφορία – Δεν θα εισπραχθούν ποτέ 43 δισ. ευρώ

Οι ... νοικοκυραίοι στους οποίους αρέσκονται να αναφέρονται οι πολιτικοί πλέον έχουν περιέλθει σε απόγνωση. Τα απανωτά μέτρα όχι μόνο δεν βελτίωσαν κανέναν δείκτη, αλλά αντίθετα πρόσθεσαν στη μεγάλη λίστα των οφειλετών του δημοσίου ακόμη 2,6 εκατομμύρια πολίτες.

Είναι ενδεικτικό ότι οι νεο-οφειλέτες χρωστούν αυτή τη στιγμή 10 δισ. στο κράτος. Οι φόροι έχουν τσακίσει τα νοικοκυριά και από το σύνολο των οφειλετών μόλις οι 100.000 έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, ενώ σχεδόν 19.000 έχουν χάσει ήδη το τρένο της ρύθμισης, καθώς παρά τον διακανονισμό, λόγω υπερφορολόγησης δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

Με την τρόικα να πιέζει συνεχώς και για νέα μέτρα σε όλα τα επίπεδα όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε προ ενός κραχ στην είσπραξη των οφειλών.

Ήδη μάλιστα από τα 62,5 δισ. που οφείλουν πολίτες και επιχειρήσεις στο κράτος τα 43 θεωρείται ότι δεν θα εισπραχθούν, ενώ και τα υπόλοιπα 19,5 δισ. που απομένουν όσο συνεχίζεται η σημερινή κατάσταση φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.
ΗΠΑ: Περισσότερες από 50 χώρες έχουν επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο για την έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων δήλωσε ένας σύμβουλος του Τραμπ
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Κέβιν Χάσετ, αρνείται ότι οι δασμοί του προέδρου Τραμπ είναι ένας έμμεσος τρόπος πίεσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη μείωση των επιτοκίων
The West Front of the U.S. Capitol building is pictured in Washington