Δευτέρα, 2 Σεπτ.
30oC Αθήνα

FΤ: Απογοήτευσε τις αγορές ο πρωθυπουργός

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times έγιναν…
οι ανακοινώσεις του Γ. Παπανδρέου. Όπως επισημαίνεται, “O Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και αυστηρό έλεγχο των δημοσίων δαπανών, αλλά απογοήτευσε τους παρατηρητές της αγοράς που περίμεναν πιο αποφασιστικά μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος”.
Και το άρθρο συνεχίζει: “Εν μέσω χειροκροτημάτων, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε φορολόγηση της τάξης του 90% στα μπόνους των μεγαλοστελεχών των τραπεζών του ιδιωτικού τομέα και απαγόρευση κάθε μπόνους για τα στελέχη των κρατικά ελεγχόμενων τραπεζών”. (…) Ο κ. Παπανδρέου δημοσιοποίησε επίσης έναν λεπτομερή κατάλογο μέτρων για τη χαλιναγώγηση και τη μείωση της διαφθοράς, από το (σχεδόν) πάγωμα των προσλήψεων για το 2010 μέχρι την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και την αγορά ελληνικών ακινήτων από υπεράκτιες εταιρίες (…) Ανεξάρτητοι αναλυτές χαρακτήρισαν τις ανακοινώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού περισσότερο λεπτομερείς από ό,τι ανέμεναν. (…) Ο Marc Chandler, αναλυτής στην Νεοϋορκέζικη επενδυτική τράπεζα Brown Brothers, σχολίασε: «Ο,τι πιο σημαντικό αποκομίσαμε είναι ότι το επόμενο τρίμηνο θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις και ότι τα βάρη θα διανεμηθούν ισόρροπα». (…) Αλλοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κ. Παπανδρέου φάνηκε να έχει υποκύψει στην πίεση των παλαιοκομματικών του ΠΑΣΟΚ που θέλουν τον λογαριασμό της δημοσιονομικής προσαρμογής να τον πληρώσουν οι πλούσιοι.
Οι New York Times διατυπώνουν την αμφιβολία τους σχετικά με το πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κατορθώσει να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδιά του.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε